HTML

Nagypapa kertje

2007.10.25. 19:39 Jade Pot Teabolt


Ezen a héten a JADE POT gyümölcs teák kerülnek a középpontba.  Érthetően tisztázzuk a különbséget a köznapi értelemben használt tea és a gyümölcs tea között, ahogy a zöld tea vs fekete tea esetében is olvashattad. Mindemelett olvashatsz néhány hasznos infot, praktikát is a valódi gyümölcs tea (nem ám a fűrészpor és a mesterséges aromák nászából született filteres tea!) elkészítésével kapcsolatban.

A gyümölcs teák bemutatásának középpontjában a JADE POT Online Teabolt szenzációs teakeveréke áll: a "Nagypapa kertje".





Az igazi gyümölcs tea születése során egyetlen összetevőjébe sem kerül teacserje, tealevél. Az összetevők minden esetben kiváló minőségű aszalt vagy szárított gyümölcsök, jellemzően 4-5 féle termés házasítása nélkül nem is találunk magas élvezeti értékű gyümölcs teát. Mivel teljes mértékben mentes a csersav- és teintartalomtól, ezért korosztályi megkötés nélkül korlátlan mennyiségben fogyasztható. 

Az összes gyümölcs tea megalkotása során egy alapra épül. Ez az "alap tea" - az esetek többségében - almát, csipkebogyót, hibiszkuszt és narancs- vagy citromhéjat tartalmaz.



Mivel teinmentes, a túláztatás kellemetlen hatása nem jelentkezik. Legalább 10-15 perc áztatási idő szükséges - a forrázásnál nyugodtan használhatjuk a 100 celsius fokos teavizet -, azonban ha tovább ázik a tea, az aromák utolsó csepje is elegyedhet a teavízzel és csak még finomabbá válik a főzetünk. A gyümölcsdarabok 2-3 szorosára is felduzzadnak, és igazi ehető csemegévé válnak (érdemes is ezzel zárni, tejessé tenni a gyümölcs tea fogyasztását).

Az elkészült teáról:
Összetevőiben visszaköszönnek a kerti piros gyümölcsök életteli aromái, az eper, a málna és a ribizli személyében. Ezt az ízvilágot tovább mélyíti az érettebb, karakteresebb aromák, mint a fekete szeder és a fekete ribizli. Minden korty a napfény ízét rejti magában.

A "Nagypapa kertje" elkészítéséhez ajánlott Jade Pot Online Teabolt termékek:
- gyümölcs tea ("Nagypapa kertje")
- gömb teaszűrő
- teapohár

Add át magad a teázás élvezetének és meglátod, megéri!
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs tea nagypapa kertje

A bejegyzés trackback címe:

https://teazo.blog.hu/api/trackback/id/tr56208108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása