Most induló sorozatunkban lépésről-lépésre mutatjuk be a "tökéletes" tea készítésének lépcsőfokait. Az ideális alapanyagokon túl kitérünk arra is, hogy milyen az ideális teáskanna és teáscsésze, valamint a teák lehetséges ízesítése.
Kezdjük az alapoknál: válasszunk megfelelő vizet!
Mivel a csapvízet országunk majd minden pontján erőteljesen klórozzák, érdemes szűrt vizet beszereznünk. Egy kis utánajárással rövid időn belül találhatunk megfelelő vizet, mely nem klórozott és alacsony a só és mész tartalma is.
A víz melegítése során fontos, hogy ne hagyjuk a fizet lobogni, 100 celcius fokig emelkedni, hiszen a víz megégeti a leveleket és hatástalanítja az érzékenyebb illatokat és aromákat.
A tökéletes teavíz hozzávetőleg 90-95 celsius fokos. Szemrevételezéssel is megállapíthatjuk ezt a hőfokot, hiszen a víz ennél a hőmérsékletnél finoman remeg és halkan sustorogni is kezd.
A következő alkalommal a tea levelek áztatási idejének, valamint a megfelelő aroma- és ízélménynek a viszonyát nézzük át.