HTML

Hogyan készül az igazán finom tea? III.

2008.02.03. 19:41 Jade Pot Teabolt

A teáskanna:
Az elkészült tea szervírozásánál kerüljük a fémből készült kannákat. (Ez alól kizárólag a menta tea jelent kivételt.)
Az indiai és a Sri Lankai fekete teákhoz cserép, vagy porcelán teáskanna való, az afrikai és zöld teákhoz réz, illetve égetett agyag (terrakotta) edény javasolt.

A teáskannák belseje az idők folyamán "megpatinásodik", mindegyik megőrzi a benne készült tea aromáját. A fő teacsaládokhoz emiatt külön-külön teáskanna dukál a tökéletes élvezetért.
Az indiai, a ceyloni és az afrikai teák egy kannán osztozhatnak. Külön-külön kannát igényel (fajták szerint csoportosítva): a kínai zöld, a japán zöld tea, és az illatos teák (earl-grey, orosz és jázmin teák).

A kanna felmelegítése:
A teáskannát használat előtt melegítsük fel. Forrás határán lévő vízzel öblítsük át a teáskannánkat, míg az edény fala egyenletesen átveszi annak melegét. Ezután helyezzük a kannába a forrázó szűrőt és ebbe helyezzük a 3-5 gramm teafüvet. Erre öntsük lassan a megfelelő hőmérsékletű teavizet.

A csésze:
A legkelemessebb olyan csészéből inni a teát, amelynek az alja fehér, mert akkor a tea színének sokrétűségei is fokozhatják a fogyasztás élvezetét. A tea igazi illata pedig akkor érvényesül, ha csak félig töltjük a poharunkat.

A Jade Pot Teabolt ajánlata:
- teáskanna
- egy igazán nagy teás bögre
- procelán teáskanna
- mate tea

1 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://teazo.blog.hu/api/trackback/id/tr89323605

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ¿Por qué no saber más? 2017.11.15. 21:22:02

Na de most ki a bunkóbb? - B1 BLOGCSALÁD

Trackback: flores exoticas del mundo imagenes 2017.10.09. 11:18:44

Göngyölt pulykamell - Sütés, Főzés, Konyhai Kísérletezések

Trackback: Http://Elityapidekor.Com/ 2017.09.27. 22:36:26

Asztali zen kert - Megyeri Szabolcs kertész blogja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabcsi · http://psygabcsi.spaces.live.com 2008.03.19. 01:19:35

Szia! A napokban volt szerencsém megkóstólni a vörösteát. Hmmm..., fincsi volt! Kellemesen selymes íz, és harmónikusan áttetsző szín!
Igaz, nem frissített fel ahogy mondták, de csodálatosan finom íze van!
A kedvenc teám azért a Csipkebogyó-Hibiszkusz marad :-)

További szép napot!

Gabcsi
süti beállítások módosítása